Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kicsit magunkról is

Nagy Angéla – család-rendszer konzulens

 

A család, és benne az egyén élete néha összekuszálódik. Keressük a helyünket egy új élethelyzetben, de akár arra is ráeszmélhetünk, hogy egy évtizedek óta fennálló kapcsolatban egyszer csak nem ismerjük ki magunkat, nem találjuk a helyünket.

 

Minden nehézségnek egyéni megoldása van. Egy azonban közös: soha nem lehet egyetlen embert tekintve elindulni a megoldás felé vezető úton. Pontosan fel kell térképezni a családi viszonyokat, kötődéseket, hiányosságokat. Ez a családon belülről nézve gyakran kivitelezhetetlen feladat.

 

2018-ban szerzett család-rendszer terapeuta végzettségemmel, s a szociális-segítő szférában szerzett munkatapasztalatommal szeretném átláthatóvá, megismerhetővé tenni a válságos élethelyzetből kivezető út első lépéseinek megtalálását.

 

Vastag Endre – mediátor, pszichológia BA viselkedéselemző

 

A Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetében végeztem tanulmányaimat, ahol pszichológia BA viselkedéselemző diplomát szereztem. Mediátori tevékenységem során NEM pszichológusként dolgozom, mivel a családsegítés, párkapcsolati tanácsadás teljesen más megközelítést tesz szükségessé.

 

A viselkedéselemzői tapasztalat leginkább abban nyújt számomra segítséget, hogy könnyebben átlássam a mediáció során az adott konfliktusok tényleges okait. Munkám során mindig arra törekszem, hogy az alapvető okok megtalálásán és megértésén át jussunk el a probléma megoldásához.